Bibliotekoje surengtas paramos koncertas Ukrainai
Bibliotekoje surengtas paramos koncertas Ukrainai
 

Gegužės 14 d. paramos koncertas Ukrainai „Vilties žiedai“ įvyko Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešosios bibliotekos bendruomenės iniciatyva, kad paremtume kolegas – Ukrainos bibliotekininkus. 

„Svarbus ne tik finansinis, bet ir moralinis mūsų visų palaikymas Ukrainos žmonėms. Ačiū, kad esate kartu“,- renginio pradžioje sakė bibliotekos direktorė Vilmantė Vorienė.

„Šiandien kalbėsime muzikos ir poezijos kalba. Meno žmonės buriasi ir išdainuoja savo skausmą“,- sakė renginio vedėja Loreta Gasiūnaitė pakviesdama pirmąjį duetą – Vigiliją Černiauskienę ir Leonidą Čiudarą.

Gitaros studijoje „Okvida“ (mok. V. Černiauskienė) vietą rado merginos iš Ukrainos – Anastasija ir Olena. Jos kartu su lietuvaite Marija dovanojo ukrainietiškas dainas.

Renginyje debiutavo Marija, Gustė, Medeina ir Nedas, kurie pirmą kartą viešai pasirodė kaip grupė (mok. V. Černiauskienė).

Paramos koncerto metu eilėraščius deklamavo ukrainietės – Marija, Natalija, Anastasija. Jų vertimus lietuvių kalba skaitė renginio organizatorė vyresn. bibliotekininkė Audronė Dambrauskienė, kuri juos ir išvertė. 

Renginio partneris – VšĮ „Pirmoji pagalba Ukrainai“. Jos vadovas Giedrius Mociūnas sutiko tarpininkauti ir už paramos lėšas (šiai dienai paaukota – 712 EUR) nupirktus medikamentus, maisto produktus pristatyti nuo karo nukentėjusiems mūsų kolegoms – Ukrainos bibliotekininkams.

Dar kartą nuoširdžiai dėkojame atlikėjams ir visiems buvusiems kartu. 

Šlovė Ukrainai!