Bibliotekoje – susitikimas su Jurga Šeduikyte
Bibliotekoje – susitikimas su Jurga Šeduikyte
 

Gegužės 12 d. bibliotekoje, kaip ir žadėjome, vyko labai nuoširdus ir jaukus susitikimas su knygų autore, dainininke, kompozitore, aktore, žurnaliste, socialine veikėja Jurga Šeduikyte, kuri daugiau žinoma muzikiniu sceniniu vardu Jurga.

Šį kartą Jurgą atvykti į Biržus kvietėme ne kaip atlikėją, o kaip knygų autorę. Ji žiūrovams papasakojo, kaip per vienerius metus gimė dvi knygos „Lipt stogais ir žiūrėt žemyn“ ir „Iššūkis. Poilsio nuo darbo knyga“ (išleistos 2021 m.). Bet prieš tai pasidomėjome, iš kur trykšta ta kūrybinė laisvė. Viešnia sakė, kad iš to, ko ji pati neturėjo, nes tai, ko neturime, įkvepia pasiimti patiems, o būtent muzika, dainos jai padėjo reabilituotis. Jurga teigė, jog mes daug ko negalime suprasti iki tol, kol patys neatsiduriame tam tikrose situacijose. Ji žiūrovus skatino nusimesti tą nuostatą „ką žmonės pasakys?“ ir atrasti save. Asmeniškai jai atrasti save padėjo kūryba, nes per ją ji surado galimybę save timptelėti tam tikrais momentais, kai to reikia. Knygos gimė tuo Pandeminiu laikotarpiu, kai buvo didžiulis poreikis pasisakyti. „Kiekviena kūryba atsiranda iš to neturėjimo jausmo“,- sakė atlikėja drąsindama žiūrovus parašyti ir savo knygą.

Jurga taip pat atskleidė, kad analizuodama savo gyvenimą, ji grįžinėja link savęs nuo pat vaikystės. Vaikas yra šviežias požiūris, gyvos emocijos, tad atlikėja skatino žiūrovus dažniau atsigręžti į vaikus, kad „pasikrautume“ teigiamos energijos ir nebijotume dažniau patys pabūti vaikais.

„Nori, kad tave išgirstų? Klausk garsiau“,- baigdama renginį sakė Jurga.

Dėkojame Jurgai už šiltą, atvirą ir gilų pasibendravimą, netikėtai dovanotas dainas, o žiūrovams – už skirtą penktadienio laiką!