Biržiečių keliautojų klubo „Bastūnai“ susitikime – lietuviškų laukų ilgesys
Biržiečių keliautojų klubo „Bastūnai“ susitikime – lietuviškų laukų ilgesys
 

Prie Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešosios bibliotekos veikiantis biržiečių keliautojų klubas „Bastūnai“, atrodo, tik neseniai turėjo pirmąjį susitikimą, kuris vyko š. m. vasario 3 d., kai kvietė ateiti tuos, kurie mėgsta keliones, jomis domisi, nori pažinti ir atrasti naujus maršrutus, susirasti bendraminčių, kelionių draugų. Vakar, gegužės 17 d., įsitikinome, kad „Bastūnams“ puikiai sekasi! Besidominčių klubo veikla tikrai netrūksta. Per tokį trumpą laiką turėjo jau ne vieną susitikimą ir kelionę, džiaugiamės kartu su klubu.

Trečiadienio vakaro klubo susitikimo svečiai taip pat aistringi keliautojai, kraštiečiai – Vigilija ir Aurimas Frankai. Aurimas pradėdamas kalbėti sakė: „Aš kalbėsiu vaizdiniais, o mano brangioji – muzika“. Iš tiesų tai buvo labai gyvas ir atviras susitikimas, kai abu pašnekovai kalbėjo vienas kitą papildydami, dalijosi užfiksuotomis kelionių akimirkomis, smagiais ir nelabai smagiais nutikimais.

Vigilija kalbėjo ir apie savo gyvenimą užsienyje. Bet labiausiai jautru buvo klausytis jos, kai kalbėjo apie Tėvynės ilgesį, gyvenant svetur. „Išvykusi iš Lietuvos metus laiko sapnavau namus, ilgesys išliko iki pat paskutinės dienos. Nemaniau, kad taip pasiilgsiu ir branginsiu lietuviškus laukus, nes mačiau tik kalnus, vandenyną. Ir kai grįžau į Biržus, ta emocija, matant gimtus laukus, buvo tokia stipri“,- sakė Vigilija.

Anot pašnekovų, visgi keliones geriausia planuoti, bet jiems pasitaiko ir neplanuotų kelionių, trumpalaikių – vienai dienai ar savaitgaliui. Taip pat kalbėjo apie Biržus ir kiek daug objektų čia galima aplankyti, tačiau pabrėžė, kad visada verta pakeliauti ir toliau, jei leidžia galimybės.

Tiek Vigilijos, tiek Aurimo skoniai kelionėms sutampa, tad jiems kelionės – vienas malonumas, abu mėgsta užfiksuoti ir gražias kelionių akimirkas. Labai džiaugiamės šiuo susitikimu su jais. Tikrai buvo verta paklausyti jų kelionių patirties.

Dėkojame Vigilijai ir jos mokinėms – Tėjai ir Gustei už atliktas dainas. Sukūrėte labai gerą atmosferą!

Aurimas puikus fotografas, įvaldęs ir droną, tad kviečiame birželio 2 d. apsilankyti Biržų krašto muziejuje „Sėla“, kur Aurimas pristatys savo darbus fotoparodoje, o Vigilija liepos 1 d. dainuos mažojoje 2023 metų Lietuvos kultūros sostinėje – Pačeriaukštėje.

Tie, kurie norite prisijungti prie „Bastūnų“, jų veiklą galite sekti ČIA.