Moksleiviai dalyvavo kūrybinio rašymo dirbtuvėse
Moksleiviai dalyvavo kūrybinio rašymo dirbtuvėse
 

Rugsėjo 30 d. Biržų pilyje, kurioje ir yra įsikūręs Jono ir Adolfo Mekų palikimo studijų centras, viešėjo Radvilų rūmų dailės muziejaus edukatorės Daiva Banikonienė ir Ona Kvašytė. Jos susitiko su Biržų „Saulės“ gimnazijos mokiniais. Rudeniškai šilto ir saulėto susitikimo priežastis – Jonas Mekas ir jo gyvenimas, jo kūryba, jo asmenybė. Edukatorės gimnazistams po pasakojimo, kelių kūrybinių užduočių ir kelių filmų ištraukų peržiūrų pasiūlė sukurti „Biržų idilę“, remiantis savo prisiminimais bei pasirinkta J. Meko citata iš jo „Semeniškių idilių“.

Gražių emocijų, jaukaus bendravimo ir kūrybinio džiaugsmo pilna popietė, kaip vėliau teigė gimnazistai, sužavėjo juos laisve kurti be jokių iš anksto nustatytų rėmų. „Ėjau į pilį, nežinodamas, kodėl čia einu, bet man viskas labai patiko“, - taip po kūrybinio rašymo dirbtuvių sakė vienas gimnazistas.

Dėkojame šaunioms edukatorėms Daivai ir Onai bei Radvilų rūmų dailės muziejui. Kūrybinio rašymo dirbtuvės vyko Adolfo Meko gimimo dieną (rugsėjo 30 d. jam būtų sukakę 97-eri), o užsiėmime dalyvavo tos pačios gimnazijos, kurią baigė Jonas Mekas, mokiniai. 

Parašytas „Biržų idiles“ gimnazistai adresavo savo brangiems žmonėms.  

Edukacinis užsiėmimas yra projekto „Keliaujanti paroda „Semeniškių idilės“ ir renginių ciklas“ dalis.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

 

Jono ir Adolfo Mekų palikimo studijų centro informacija