Bibliotekos lankytojus buria pasakojimo meno veiklos
Bibliotekos lankytojus buria pasakojimo meno veiklos
 

Biblioteka – tai bendruomenė. Žengdami į ją lankytojai ne tik ieško istorijų iš knygų, bet ir atsineša savąsias, nori jomis dalintis. Siekdamos sukurti dar gyvesnį ryšį su savo lankytojais – geriau juos pažinti, sudominti ir įtraukti – Panevėžio regiono bibliotekos ėmė aktyviai gilintis į pasaulyje sparčiai populiarėjantį pasakojimo meną.

Po intensyvių mokymų ir pasiruošimo darbų, pasakojimo metodu paremtos veiklos jau džiugina Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešosios bibliotekos lankytojus. Užsiėmimuose naudojami menininkės Neringos Minkevičienės sukurti pasakojimo edukacijų rinkiniai ir bibliotekos darbuotojų-pasakotojų entuziazmas nepalieka abejingų.

Šių metų balandžio 29 ir 30 dienomis mūsų bibliotekoje vyko „Bitė ir aš“ užsiėmimai. Jame dalyvavo 33 vaikai iš Biržų lopšelio- darželio „Genys“.

Dalijamės renginio įspūdžiais.

Veiklos iš Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos įgyvendinamo projekto „Pasakojimo meno ir metodo modelio sukūrimas Lietuvos bibliotekoms“. Projektą finansuoja  NORDIC