Skaitmeninė savaitė 2020: mąstykime kritiškai!
Skaitmeninė savaitė 2020: mąstykime kritiškai!
 

Skaitmeninė savaitėSkaitmeninė savaitė (angl. ALL DIGITAL Week) – kasmetinė skaitmeninės įtraukties ir skaitmeninių įgūdžių ugdymo akcija, rengiama skaitmeninių kompetencijų centruose, bibliotekose, bendruomenių centruose, mokyklose ir kitose vietose visoje Europoje.

2020 m. Skaitmeninė savaitė Europos šalyse skelbiama kovo 23–29 dienomis. Svarbu tai, kad mokomosios paskaitos ir diskusijos bus transliuojamos tiesiogiai internetu www.prisijungusi.lt svetainėje. Skaitmeninė savaitė savo renginiais siekia paskatinti europiečius nuolat tobulinti savo skaitmeninius įgūdžius, kad galėtų visapusiškai dalyvauti visuomenės gyvenime ir gautų naudos iš skaitmeninės transformacijos.

Šių metų Skaitmeninėje savaitėje ypatingas dėmesys bus skiriamas kritinio mąstymo ugdymui, bibliotekininkų kvalifikacijos tobulinimui, jų pasirengimui skaitmeniniams uždaviniams.

Visas tiesiogines transliacijas ir kitą informaciją galite rasti paspaudę šią nuorodą: www.prisijungusi.lt/renginiai/skaitmenine-savaite-2020/.

Taip pat informuojame, kad dėl žmonių saugumo, nuo kovo 16 d. iki kovo 27 d. stabdomi „Prisijungusi Lietuva” skaitmeninio raštingumo mokymai visose šalies bibliotekose. Kviečiame nesustoti ir savo skaitmeninius įgūdžius tobulinti mokantis savarankiškai: www.prisijungusi.lt/savarankiskas-mokymasis.