Nuo birželio 1-osios atnaujinamos bibliotekos paslaugos

Skubame pranešti, kad jau nuo pirmadienio, birželio 1 d., atnaujiname VISAS paslaugas! Tai reiškia, kad vėl galėsite lankytis bibliotekoje kaip įprastai, skolintis knygas iš atvirųjų fondų, apsilankyti Vaikų literatūros skyriuje ir kt. Nors grįžtame į senas vėžes, tačiau ir toliau didžiausias dėmesys – Jūsų ir mūsų sveikatai. Privalėsime užtikrinti, o Jūs laikytis: saugaus atstumo, kaukių ir vienkartinių pirštinių dėvėjimo, rankų dezinfekcijos. Mes atitinkamai laikysimės Vyriausybės nustatytų saugumo ir viešų patalpų dezinfekcijos reikalavimų.

Nors įprastos fizinės paslaugos bus teikiamos su apribojimais, tačiau džiaugiamės, kad galėsite naudotis visomis bibliotekos paslaugomis!

Ką turite žinoti:
1. Įeiti į bibliotekos pastatą galima tik su veido kaukėmis, papildomai rekomenduojame mūvėti pirštines. Viduje nusiimti kaukę griežtai draudžiama. Bibliotekos viduje negalima užkandžiauti, gerti.
2. Prieš atvykdami pasitikrinkite kūno temperatūrą. Bibliotekoje negalima lankytis, jei Jums pasireiškė karščiavimas (37,3 °C ir daugiau) ar turite ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių (pvz., karščiavimas, sloga, kosulys, čiaudulys, pasunkėjęs kvėpavimas).
3. Knygas ir toliau rekomenduojame užsisakyti internetu, tačiau prireikus galima jas rezervuoti telefonais 8 450 38015, 8 671 69387 (iš Vartotojų aptarnavimo skyriaus), 8 450 38014, 8 671 69429 (iš Vaikų literatūros skyriaus) ir vietoje. Rekomenduojame pirmiausia užsisakyti knygas, gauti patvirtinimą, kad jos paruoštos ir tik tada eiti į biblioteką. Spauda į namus neišduodama, ją galima skaityti tik bibliotekoje, dėvint vienkartines pirštines.
4. Paslaugos teikiamos užtikrinant ne mažesnį nei 2 metrų atstumą tarp asmenų ir (ar) asmenų grupių ir ne mažesnį kaip 5 kv. m plotą, tenkantį vienam lankytojui. Bibliotekoje galima lankytis ne didesnėmis nei 5 asmenų grupėmis, išskyrus šeimas.
5. Dirbti kompiuteriu ir skaityti bibliotekoje galima iki 1 val. per dieną asmeniui, dėvint vienkartines pirštines.
6. Bibliotekos atviruose fonduose privaloma mūvėti vienkartines pirštines, iš lentynos paimtų knygų nedėti atgal į lentyną, o palikti tam skirtose vietose.
7. Lankytojus aptarnauja darbuotojai, aprūpinti visomis saugumo priemonėmis. Darbuotojai prieš pradėdami dirbti privalo pasitikrinti sveikatos būklę. Jų pasiruošimas darbui yra atsakingai patikrinamas.
8. Knygos grąžinamos bekontakčiu būdu. Vartotojas knygas palieka tam skirtoje vietoje (įdeda į celofaninį maišą). Grąžintos knygos karantinuojamos 24 val. Delspinigiai nebus skaičiuojami visą karantino laikotarpį ir tris savaites jam pasibaigus.

Dirbame: pirmadieniais – penktadieniais 10-19 val., šeštadieniais ir sekmadieniais nedirbame. Vabalninko miesto ir kaimo struktūriniai padaliniai dirba įprastu jų darbo laiku.

Atsižvelgiant į Vyriausybės nurodymus bei oficialias rekomendacijas, aukščiau parašyti reikalavimai ir paslaugų teikimas gali keistis, todėl visa aktuali informacija bus skelbiama bibliotekos interneto svetainėje ir Facebook paskyroje.

Prašome bendradarbiauti, vykdyti bibliotekos darbuotojų prašymus, dėvėti apsaugines kaukes ir vienkartines pirštines, naudotis prie įėjimo esančiu dezinfekciniu rankų skysčiu.
Dėkojame už supratingumą ir atsakingumą!