Atmintis gyva

Šeštadienį Gataučių kaime vyko dainų ir poezijos šventė, skirta broliams Indriliūnams – rašytojui, partizanui Mamertui ir partizanui Jonui atminti. Tai jau trečiasis renginys pagal trijų dalių projektą „Mūzos ir ginklo broliai: atmintis gyva“, projekto vadovė – vyresn. bibliotekininkė Liuda Prunskienė.

Nepaprastai gera, kad tokią karštą vasaros dieną į šventę atvyko tiek žmonių. Renginio dalyvius pasitiko ir sveikino dabartiniai sodybos šeimininkai – Valdas Vižinis ir Aušra Armakavičiūtė.

Šventės metu minėjome Mamerto Indriliūno praėjusią gimimo dieną ir jo brolio Jono artėjančią vardo dieną. Netrūko dainų, prisiminimų, eilių, už jas dėkojame: poetui, vertėjui Tomui Taškauskui, „Versmės“ (Biržai) literatams, dainuojamosios poezijos atlikėjams Laimai ir Artūrui Aukštuoliams bei Rimai Žudienei, Indriliūnų giminaičiams.

Gimtoji brolių Mamerto ir Jono Indriliūnų sodybos aplinka sužavėjo daugelį svečių. Ne vienas sakė, kad čia labai jauku ir ramu. Bet kitaip būti ir negali! Kai namai saugo tokią istoriją, o kur dar naujųjų sodybos šeimininkų meilė šiems namams. Visi, pabuvoję šventėje, pajutome tą tikrą lietuvišką dvasią.

Dėkojame Nausėdžių kaimo bendruomenei ir bibliotekai, sodybos šeimininkams ir visiems, prisidėjusiems prie šios šventės organizavimo bei viešinimo!

Na, o dabar lauksime visų birželio 27 d. 13 val. Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešojoje bibliotekoje, kur įvyks  baigiamasis renginys.

Daugiau informacijos apie būsimą renginį: facebook.com/events/192684915439902

Atmintis gyva
 
Atmintis gyva
 
Atmintis gyva