Bibliotekos paslaugos ekstremalios situacijos metu

Mieli bibliotekos lankytojai, ir toliau šalyje išlieka ekstremali situacija. Primename, kad biblioteka yra atnaujinusi visas paslaugas. Tai reiškia, kad bibliotekoje galima lankytis kaip įprastai, skolintis knygas iš atvirųjų fondų, apsilankyti Vaikų literatūros skyriuje ir kt.

Mes privalome užtikrinti, o Jūs laikytis: saugaus 2 metrų atstumo, apsauginių veido kaukių arba apsauginių veido priemonių ir vienkartinių pirštinių dėvėjimo, rankų dezinfekcijos. Mes atitinkamai laikomės Vyriausybės nustatytų saugumo ir viešų patalpų dezinfekcijos reikalavimų.

Nors įprastos fizinės paslaugos yra teikiamos su apribojimais, tačiau džiaugiamės, kad galite naudotis visomis bibliotekos paslaugomis!

Ką svarbu žinoti lankantis bibliotekoje:

1. Įeiti į bibliotekos pastatą galima tik su apsauginėmis veido kaukėmis arba apsauginėmis veido priemonėmis (išskyrus jaunesnius nei 6 metų amžiaus lankytojus), papildomai rekomenduojame mūvėti pirštines. Viduje nusiimti kaukę griežtai draudžiama. Bibliotekos viduje negalima užkandžiauti, gerti.
2. Knygas ir toliau rekomenduojame užsisakyti internetu, tačiau prireikus galima jas rezervuoti telefonais 8 450 38015, 8 671 69387 (iš Vartotojų aptarnavimo skyriaus), 8 450 38014, 8 671 69429 (iš Vaikų literatūros skyriaus) ir vietoje. Rekomenduojame pirmiausia užsisakyti knygas, gauti patvirtinimą, kad jos paruoštos ir tik tada eiti į biblioteką. Spauda į namus neišduodama, ją galima skaityti tik bibliotekoje, dėvint vienkartines pirštines.
3. Knygos (leidiniai) grąžinamos bekontakčiu būdu – grąžinamas knygas (leidinius) reikia įdėti į knygų grąžinimo dėžę arba palikti tam skirtoje vietoje (ant stalo). Grąžintos knygos karantinuojamos 24 val.
4. Bibliotekos atviruose fonduose rekomenduojame mūvėti vienkartines pirštines, iš lentynos paimtų knygų nedėti atgal į lentyną, o palikti tam skirtose vietose.

Naudokitės vietoje teikiamomis dezinfekcinėmis priemonėmis, laikytis saugaus 2 metrų atstumo bei kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo.

Prieš atvykdami pasitikrinkite kūno temperatūrą. Neikite į biblioteką, jei Jums pasireiškė karščiavimas (37,3 °C ir daugiau) ar turite ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių (pvz., karščiavimas, sloga, kosulys, čiaudulys, pasunkėjęs kvėpavimas).

Dirbame: pirmadieniais – penktadieniais 10-19 val., savaitgaliais nedirbame. Kaimo bibliotekos dirba įprastu jų darbo laiku.

Kilus klausimų, skambinkite tel.: 8 450 38015, 8 671 69387 (Vartotojų aptarnavimo skyrius); 8 450 38014, 8 671 69429 (Vaikų literatūros skyrius).

Atsižvelgiant į Vyriausybės nurodymus bei oficialias rekomendacijas, aukščiau parašyti reikalavimai ir paslaugų teikimas gali keistis, todėl visa aktuali informacija bus skelbiama bibliotekos interneto svetainėje ir Facebook paskyroje.

Prašome bendradarbiauti, vykdyti bibliotekos darbuotojų prašymus, dėvėti apsaugines veido kaukes ir vienkartines pirštines, naudotis prie įėjimo esančiu dezinfekciniu rankų skysčiu.

Dėkojame už supratingumą ir atsakingumą!