Žaliuoju kursu per Lietuvą

Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje šiemet jungiasi prie žygio pėsčiomis aplink mūsų šalį „Už švarią Lietuvą!” ir kviečia rugsėjo 5 d., šeštadienį, nuo 11 iki 17 val. sudalyvauti įdomiose edukacinėse veiklose bei išbandyti savo jėgas „Protų kovose“ su Robertu Petrausku!

Renginio programa

BIRŽŲ RAJONO SAVIVALDYBĖS JURGIO BIELINIO VIEŠOJI BIBLIOTEKA (Radvilos g. 3, Biržai)

 

11:00 Žygio meistrų komanda padės visiems norintiems gaminti inkilus paukščiams iš nebenaudojamos medienos. Visus kviečiame prisijungti prie šios iniciatyvos, o norinčius dalyvauti raginame savo aplinkoje surasti jau nebereikalingų lentų ir atsinešti jas į dirbtuves. Šių dirbtuvių metu įgysite naudingų žinių apie antrinį dizainą, taip pat padėsite sukurti jaukias pastoges paukščiams.
12:00 Susitikimas su žygio „Už švarią Lietuvą!”dalyviais. Žygeiviai pasidalins įspūdžiais apie žygi ir visi padiskutuosime apie mūsų bendrų namų saugojimą ir darnios aplinkos kūrimą.
12:30–16:00 „Vartojimo dėlionė“ – įtraukianti veikla su žygio dalyviais. Perteklinio vartojimo problemas atspindinčios „Vartojimo dėlionės“ kūrimas kartu.
13:00–14:30 „Kokios pakuotės aš norėčiau?“. Aktyvus seminaras,
skirtas kiekvienam piliečiui, kuriam rūpi, ką jis paliks savo vaikams. Teorinėje dalyje supažindinama su medžiagų sistema, o praktinėje – Kembridžo piniginės modelis pritaikomas sudėtingai tvarkomų pakuočių analizei. Proceso metu piliečiai raginami nuspręsti, kokios pakuotės jie patys norėtų. Paskaitą veda Rasa Tumaševičiūtė – biomokslų doktorantė, žygio „Už švarią Lietuvą!“ mokslinė konsultantė.
15:00–17:00 EKOprotai su Robertu Petrausku. Nepraleiskite unikalios galimybės pasivaržyti "Protų kovos" su Robertu Petrausku. Žaiskite ir įvertinkite savo žinias ekologijos bei aplinkosaugos srityse.Komandas registruokite: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

 

Svarbu! Nepamirškite renginyje laikytis ne mažesnio nei 1 metro socialinio atstumo, čiaudėjimo ir kosėjimo etiketo bei dėvėti apsauginę veido kaukę.