Spalio 19–23 d. Lietuvoje vyks tradicinė akcija „Senjorų dienos internete 2020“

Spalio 19–23 d. Lietuvoje vyks tradicinė akcija „Senjorų dienos internete 2020“
 

Trečius metus Lietuvoje organizuojama nacionalinė akcija „Senjorų dienos internete“ sulaukia vis didėjančio susidomėjimo. Akcijos tikslas – sudominti ir paskatinti Lietuvos senjorus naudotis šiuolaikinėmis išmaniosiomis technologijomis, e. paslaugomis, kritiškai vertinti informaciją, tobulinti savo skaitmeninius įgūdžius.

Visą savaitę projektas „Prisijungusi Lietuva“ rengs tiesiogines transliacijas. Akcijos metu 65 Lietuvos apskričių ir rajonų viešosios bibliotekos bei Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka ir vėl kvies senjorus žiūrėti specialiai jiems parengtas temines tiesiogines transliacijas internete. Internetiniuose seminaruose, įvairių sričių ekspertai ir žinomi Lietuvos žmonės dalinsis žiniomis, patirtimi apie interneto ir technologijų privalumus skirtingose sferose. Po transliacijų dar bus rodomi edukaciniai filmukai.

Dalyvauti akcijoje vyresnio amžiaus žmonės kviečiami dvejais būdais:  ekrane, atvykus žmonėms į arčiausiai jų esančią biblioteką, ar savarankiškai namuose – asmeniniuose išmaniuosiuose įrenginiuose, turinčiuose interneto prieigą.

Transliacijos visą savaitę vyks kasdien nuo 11 val. Jas ves Richardas Jonaitis. Transliacijos nuorodos bus pateikiamos  www.prisijungusi.lt  puslapyje. Organizatoriai parengė penkias naudingas ir praktiškas temas, pakvietė įkvepiančius pašnekovus.

„Senjorų dienos internete 2020“  transliacijų temos:

Spalio 19 d. – E. sveikata: judėkime ir sau padėkime. Laidoje bus kalbama apie tai, kaip savo išmanųjį įrenginį panaudoti geros savijautos palaikymui ir gamtos turtais sustiprinti imunitetą. Šie ir kiti sveikos gyvensenos klausimai bus gvildenami transliacijos metu. Vedėjai kvies ir žiūrovus sudalyvauti aktyviame iššūkyje. „Gyvenkime sveikai – naudokime išmanias technologijas sumaniai! Transliacijos metu būtina gera nuotaika!“, – skelbia akcijos organizatorių „Prisijungusi Lietuva“ komanda.

Spalio 20 d. – E. laisvalaikis: stebėkime ir kurkime. Šiame virtualiame susitikime bus kviečiama pakeliauti po … praeitį! Transliacijoje bus pristatytos LRT mediatekos galimybės. Žiūrovai sužinos kur ir kaip galima peržiūrėti vakar ar dar anksčiau Lietuvos televizijos rodytas mėgstamas laidas ar filmus. Laidoje dalyvaus ir profesionalas fotografas. Jis pasidalins praktiniais nuotraukų darymo išmaniais įrenginiais patarimais ir subtilybėmis. Transliacijos metu žiūrovams būtų naudinga turėti  išmanųjį telefoną šalia.

Spalio 21 d. – E. paslaugos: patogiai ir saugiai. Be elektroninės bankininkystės šiandien neįsivaizduojama nei pasaulio ekonomika, nei mūsų kasdienybė. Tačiau kada banke apsilankyti vis tik būtina? Atsakymus trumpai ir aiškiai pateiks įvairių bankų ekspertai. Transliacijoje taip pat bus pasakojama kaip veikia paštomatai, kaip greitai ir saugiai išsiųsti ar atsiimti siuntą. Juk žinios – neįkainojamas turtas!

Spalio 22 d. – E. saugumas: draugaukime ir neapsigaukime. Šįkart transliacijoje bus kalbama intriguojančia tema. Ar esate pastebėję, kad kažkada įsigyta prekė „persekioja“ jus vos tik atsidarote interneto naršyklę? Kas ir kodėl už to slypi ir ko imtis, kad tai liautųsi? Kaip bendrauti internetu etiškai, saugiai ir atsakingai? Ekspertai pateiks naudingų patarimų, kad  internete būtume saugūs.

Spalio 23 d. – E. sodas: planuokime virtualiai, sodinkime realiai. Kaip technologijos susiję su daržu ir sodu? Atsakymą į šį klausimą transliacijos metu pateiks pašnekovai, kurie patars kur ir kaip internete rasti Jums aktualią informaciją daržo / sodo / gėlių auginimo klausimais. Atsižvelgiant į praėjusių metų „Senjorų dienos internete“ akcijos dalyvių atsiliepimus ir puikius vertinimus, šiemet dar sykį sodo priežiūros ir kitais praktiniais patarimais mielai dalinsis dr. Algirdas Amšiejus.

Transliacijų metu bus galimybė užduoti klausimus. Daugiau informacijos www.prisijungusi.lt  arba artimiausioje bibliotekoje.

Projekto „Prisijungusi Lietuva“  informacija