Bibliotekos ir jos struktūrinių padalinių paslaugos karantino metu

Atsižvelgiant į Vyriausybės nurodymus bei oficialias rekomendacijas, Biržų r. savivaldybės Jurgio Bielinio viešojoje bibliotekoje (toliau – Biržų SVB) ir jos struktūriniuose padaliniuose teikiamos tik leidinių išdavimo ir grąžinimo paslaugos. Visos kitos paslaugos teikiamos tik nuotoliniu būdu. Leidiniai išduodami specialiuose skyriuose esančiuose leidinių išdavimo punktuose, laikantis visų privalomų ir rekomenduojamų saugumo reikalavimų. Kol šalyje skelbiamas karantinas, vartotojai į bibliotekų atvirus fondus neįleidžiami.

Ką turite žinoti

1. Skaityklos ir interneto skaityklos paslaugos neteikiamos.
2. Leidinius užsisakykite iš anksto telefonu, elektroniniu paštu arba internetu. Biržų SVB tel.: 8 450 38015, 8 671 69387 (Vartotojų aptarnavimo skyrius), 8 450 38014, 8 671 69429 (Vaikų literatūros skyrius), internetu – per LIBIS SAP posistemės programą. Struktūrinių padalinių kontaktus rasite bibliotekos internetinėje svetainėje www.birzai.rvb.lt, skiltyje – „Kontaktai“. Spauda į namus neišduodama.
3. Leidiniai grąžinami bekontakčiu būdu – grąžinamus leidinius reikia įdėti į jų grąžinimo dėžę arba celofaninį maišą, kurį rasite bibliotekoje. Grąžinti leidiniai karantinuojami 72 val.
4. Žmogui aptarnauti skiriama ne daugiau kaip 15 minučių, dėl to rekomenduojame knygas užsisakyti iš anksto.
5. Į biblioteką atvykite dėvėdami nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones (veido kaukes, respiratorius ar kitas priemones), papildomai rekomenduojame mūvėti pirštines.
6. Naudokitės vietoje teikiamomis dezinfekcinėmis priemonėmis, laikykitės saugaus 2 metrų atstumo bei kosėjimo ir čiaudėjimo etiketo.
7. Prieš atvykdami pasitikrinkite kūno temperatūrą. Neikite į biblioteką, jei Jums pasireiškė karščiavimas (37,3 °C ir daugiau) ar turite ūmių viršutinių kvėpavimo takų ligų požymių (pvz., karščiavimas, sloga, kosulys, čiaudulys, pasunkėjęs kvėpavimas).

Primename, kad atvykus į biblioteką yra vykdoma privaloma bibliotekos lankytojų registracija COVID-19 (koronaviruso infekcijos) profilaktikos ir kontrolės priemonių įgyvendinimo tikslais.

Laukiame Jūsų pirmadieniais – penktadieniais 9-17 val., šeštadienį 9-16 val., pirmasis mėnesio penktadienis – švaros diena, lankytojai neaptarnaujami. Vabalninko miesto ir kaimo struktūriniai padaliniai dirba įprastu jų darbo laiku.

Atsižvelgiant į Vyriausybės nurodymus bei oficialias rekomendacijas, aukščiau parašyti reikalavimai ir paslaugų teikimas gali keistis, todėl visa aktuali informacija bus skelbiama bibliotekos interneto svetainėje ir Facebook paskyroje.

Nors įprastos fizinės paslaugos yra teikiamos su apribojimais, džiaugiamės, kad galite ir toliau iš mūsų skolintis leidinius. Linkime visiems būti sveikais!

Bendrasis telefonas informacijai: 8 450 38012