Kviečiame dalyvauti virtualioje parodoje „Atverkime kalbos turtus“
Kviečiame dalyvauti virtualioje parodoje „Atverkime kalbos turtus“
 

Virtuali paroda „Atverkime kalbos turtus“ – praėjusiais metais vykusios virtualios parodos „Pažink kalbos dalis“ savitas tęsinys. Tik praėjusiais metais paroda buvo skirta labiau pažinti veiksmažodį, o šiemet – būdvardį. Juk sakydami žodį GERAS ne taip dažnai susimąstome, kas už jo slypi. Vieniems žmogus geras, nes jis rūpestingas, mylintis, geraširdis, kitiems – kad jis paklusnus, paslaugus, tretiems – kad jis ištikimas ir patikimas. Šiam vienam žodžiui mes galime surasti daugybę kur kas konkretesnių apibūdinimų, darančių mūsų kalbą vaizdingesnę, turtingesnę, gražesnę ir, be abejo, tikslesnę. Ir taip galime padaryti su daugybe lietuviškų žodžių. Kaitaliodami būdvardžius, mes galime tiksliau apibūdinti, kas mums yra GRAŽUS, ĮDOMUS ir pan.

Artėjant Lietuvių kalbos dienoms, kurios prasidės Vasario 16-ąją, naujienų portalas www.manokrastas.lt kviečia visus, kam rūpi lietuvių kalba, jos turtingumas, dalyvauti kūrybinių darbų virtualioje parodoje „Atverkime kalbos turtus“. 

Pateikite savo kūrybinius darbus virtualiai parodai iki 2022 m. kovo 11 d., kurie primintų, kokia vaizdinga ir turtinga mūsų kalba ir kaip ją, tarsi upeliai, papildo tarmės. Darbus su užpildyta dalyvio anketa siųskite el. paštu: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Virtualios parodos nuostatus rasite ČIA. 

Parengta pagal www.manokrastas.lt informaciją