Kviečiame į pasakojimo edukacijas bibliotekoje
Kviečiame į pasakojimo edukacijas bibliotekoje
 

Kovo 20 d. minima Pasaulinė istorijų pasakojimo diena (angl. World Storytelling Day), kuria kviečiama dalintis savo istorijomis bei siekiama atkreipti dėmesį į pasakojimą kaip meno rūšį. Labai džiaugiamės, kad pasakojimo edukacijos pradėtos vykdyti ir mūsų bibliotekoje, pagal Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos įgyvendinamą projektą „Pasakojimo meno ir metodo modelio sukūrimas Lietuvos bibliotekoms“, į kurias kviečiame savo lankytojus – vaikus, jaunimą ir suaugusius.

  • Mažuosius kviečiame susipažinti su ekologija edukacijoje „Bitė ir aš“. Tai gamtos ir literatūros elementus derinanti pasakojimo edukacija. Panaudojant istorijų pasakojimo metodą supažindinama su bičių reikšme žmonijos išsaugojimui žemėje, skatinamas sąmoningumas ir kūrybiškumas bei pristatoma bibliotekoje turima literatūra ekologijos tema.
    Dalyvių amžius – vaikai iki 10 metų;
    Trukmė su žaidimais – 45 min.;
    Kviečiame registruotis tel.: +370 671 69429, 8 450 38014.
  • Rimais ir ritmais turtinga edukacija „Akmenų sriuba“ sudomins ir mažus ir didelius. Tai muzikos ir tautiškumo elementus derinanti pasakojimo edukacija. Pasitelkiant rimą ir ritmą siekiama sudominti edukacijos dalyvius klasikinėmis Europos pasakomis. Pasakojimo metodas padeda lavinti dalyvių vaizduotę, ugdyti empatiją ir kūrybinę raišką.
    Dalyvių amžius – vaikai nuo 5 iki 9 klasės;
    Trukmė – 1 val.;
    Kviečiame registruotis tel.: +370 671 69429, 8 450 38014.
  • Jaunimą ir suaugusiuosius kartu svajoti bei diskutuoti kviečia pasakojimas apie stebuklingą teptuką. Ši pasakojimo edukacija atlieka terapinį vaidmenį. „Stebuklingo teptuko“ įtraukiančios istorijos leis susitapatinti su herojais, sužadins ir atskleis šviesius jausmus, kvies patikėti laiminga pabaiga. Ši vidinė kelionė pasitarnaus kaip terapinė priemonė, skirta permąstyti ir naujai, viltingai išgyventi edukacijos dalyvių gyvenimiškąsias patirtis. Po pasakojimo vyks diskusija apie dalyvių talentus, svajones ir jų siekimą. Skausmo turėtų sumažėti, o džiaugsmo padaugėti.
    Dalyvių amžius – jaunimas ir suaugusieji;
    Trukmė – 1 val.;
    Kviečiame registruotis el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį., tel. 8 450 38012.

Šiuo metu kviečiame į šias edukacijas registruotis nemokamai. Edukacinės pasakojimo programos vyksta ne tik mūsų, bet ir kitose Panevėžio regiono bibliotekose.

Kviečiame dalyvauti ir pasinerti į užburiantį istorijų pasaulį!

Daugiau apie projektą skaitykite ČIA.

Projektą finansuoja:

NORDIC

Parengta pagal Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos informaciją