„Nuotykiautojų“ nuotykiai bibliotekos stovykloje

Trečius metus Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje vyko vaikų vasaros dienos stovykla „Nuotykiautojai“. Š. m. liepos 11-22 d. Biržų pilies menėje įsikūrusiose kūrybinių atradimų dirbtuvėse „Vasaros idilės“ šurmuliavo 36 vaikai, jais rūpintis padėjo 6 savanorės, įvyko 30 užsiėmimų.

Stovyklos atidarymo šventė prasidėjo smagiais susipažinimo žaidimais, stovyklos taisyklių ir vėliavos kūrimu. Stovyklaujantys vaikai pasinėrė į įvairias kūrybines bei edukacines veiklas. „Puodeliavimo” dirbtuvėse, STEAM užsiėmimuose ne tik lavino kūrybiškumą, bet ir prisidėjo prie savo tvarios aplinkos kūrimo. Istorijų pasakojimo kūrimo dirbtuvėse „Po ąžuolu“ mokėsi bei išbandė improvizacijų ir pasakojimo kūrimo metodus. Pažintis su šiuolaikinėmis technologijomis taip pat skatino vaikų vaizduotę. Susipažinę su 3D spausdintuvo galimybėmis kūrė sausainių formeles, kurias panaudojo kulinarinių „šėlionių“ užsiėmimo metu kepdami ir dekoruodami sausainius. Naudodami Lego mindstrom rinkinius konstravo robotus, juos programavo bei demonstravo draugams.

Kokia gi stovykla be išvykų? Smalsūs stovyklautojai svečiavosi „Savicko sporto klube“ (Biržai), kuriame mankštinosi kartu su treneriu Mantu Visocku. Vaikai sužinojo, kaip taisyklingai atlikti mankštą, išbandė įvairius sporto įrenginius.

Stovyklautojai taip pat lankėsi Biržų rajono policijos komisariate. Susitikimo metu bendruomenės pareigūnas Mindaugas Balčiūnas vaikams pristatė policijos pareigūno profesiją bei pademonstravo ekipuotes ir transporto priemones. Stovyklautojai kartu su M. Balčiūnu kalbėjosi ir diskutavo apie saugų eismą, galimus pavojus kelyje.

Stovyklos metu vaikų laukė interaktyvių užduočių su Actionbound programa sukurtas orientacinis žaidimas lauke. Susiskirstę komandomis ir įsijautę į seklių vaidmenis, stovyklautojai minė mįsles, sprendė užkoduotas užduotis, ieškojo paslėptų užuominų. Įveikę visas užduotis vaikai įrodė, kad galėtų tapti puikiais nuotykių ieškotojais!

„Pasimatuoti eigulio kepurę“ stovyklautojus pakvietė miško mokytojas, rašytojas Raimundas Ereminas. Vaikai klausėsi įdomių pasakojimų apie miško augalus, gyvūnus, miškaujančius žmones. Tyrinėjo įvairių miško gyvūnų ragus, kaukoles. Vaikštinėdami sužinojo, kokie medžiai auga pilies teritorijoje, žaidė įvairius gamtos, paukščių, gyvūnų pažinimo žaidimus ir netgi išbandė čia pat miškininko padarytas ir ant tvirtos pušies šakos pakabintas sūpynes.

„Nuotykiautojai“ kiekvieną dieną pildė stovyklautojo dienoraštį, kuriame kūrė dienos įspūdžių idilę, rinko atliktų užduočių antspaudus ir rašė linkėjimus stovyklos draugams. Vaikų parašyti linkėjimai ,,Linkiu, kad ši likusi vasara praeitų taip pat gerai, kaip ši stovykla“ džiugino stovyklautojų ir vadovų širdis.

Vaikai stovyklos metu užsiėmė įdomia, turininga veikla. Lavino meninius, socialinius įgūdžius, aktyviai įsijungė į siūlomas veiklas, prasmingai ir smagiai praleido dalį vasaros atostogų. Kiekvienas dalyvis už gerą nuotaiką ir draugystę buvo apdovanotas šauniausiojo stovyklautojo diplomu ir medaliu.

Šiais metais kūrybiškumą bei pažinimą skatinančios vaikų vasaros dienos stovyklos „Nuotykiautojai“ veiklos vyko Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešosios bibliotekos, partnerių bei stovyklautojų tėvelių paramos dėka. Dėkojame!

„Nuotykiautojų“ nuotykiai bibliotekos stovykloje
 
„Nuotykiautojų“ nuotykiai bibliotekos stovykloje
 
„Nuotykiautojų“ nuotykiai bibliotekos stovykloje
 
„Nuotykiautojų“ nuotykiai bibliotekos stovykloje
 
„Nuotykiautojų“ nuotykiai bibliotekos stovykloje