Draugoteka jau tavo bibliotekoje!
Draugoteka jau tavo bibliotekoje!
 

Vasario 20 d. Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešojoje bibliotekoje pristatyta nauja mobilioji programėlė „Draugoteka“, kviečianti 10-15 metų vaikus ir paauglius žaisti, prasmingai bei kokybiškai praleisti laisvalaikį.

Pristatymo renginyje bibliotekoje lankėsi „Kaštonų“ pagrindinės mokyklos penktokai. Apie naują žaidimą žaismingai pasakojo renginių vedėjas Valdemaras Liudvinavičius.

Žaidimas paprastas ir interaktyvus: bibliotekos erdvėse žaidėjas sutinka penkis nepažįstamus paauglius – skirtingų pomėgių, įpročių, būdo, patirčių turinčius Joną, Klaudiją, Luną, Saulę ir Eliją. Jo užduotis – susidraugauti su jais ir surinkti kuo daugiau tikrą draugystę žyminčių širdelių. Nepažįstamieji, tapdami žaidėjo draugais, pasakos savo istorijas, kaip sprendė sunkias gyvenimo problemas, kaip suprasti svarbius dalykus padėjo (ir kokios konkrečiai) knygos.

„Draugotekos“ programėlėje paminėtas knygas galima rasti bibliotekoje, specialioje lentynoje. Programėlė NEMOKAMA! Atsisiųskite:

Taip pat yra sukurta speciali EDUKACINĖ PROGRAMA, į kurią nuo kovo 1 d. kviečiame registruotis. Vaikų literatūros skyriaus tel. 8 450 38014, 8 671 69429.