Biržų rotary klubo dovana Vaikų literatūros skyriui

Sausio 15 dieną Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius sulaukė svečių Biržų rotary klubo narių, mažųjų bibliotekos lankytojų ir jų tėvelių, savivaldybės mero pavaduotojos Astros Korsakienės.

Vizito tikslas - prasminga dovana. Biržų rotary klubas ir jų draugai iš Čikagos rotary klubo įteikė brangią dovaną Vaikų literatūros skyriui: nauja interaktyvia įranga papildė neįgaliems vaikams ir juos lydintiems asmenims skirtą žaidimų ir kūrybos erdvę. Rotary dovana kainavo daugiau nei 12 tūkstančių eurų.

Nuo 2018 m. rugsėjo biblioteka įgyvendina ES ir valstybės biudžeto lėšomis vykdomo projekto „Tavo – mano pasaulis“ veiklas. Šį projektą biblioteka rengė pagal Biržų vietos veiklos grupės programą. Projektas skirtas neįgaliems vaikams (5-16 m.) ir jų lydintiems asmenims.

Bibliotekoje buvo sukurta kūrybinė ir poilsio erdvė, kurioje vyksta individuali ir grupinė kūrybinės terapijos veikla: garsiniai skaitymai, smėlio terapija, pasakų terapija, dailės terapijos užsiėmimai, kuriami rankdarbiai.

Užsiėmimams vadovauja pačios Vaikų literatūros skyriaus darbuotojos, joms padeda keliolika savanorių. Ir darbuotojos, ir savanoriai išklausė specialius kursus, mokėsi dirbti ir bendrauti su specialių poreikių turinčiais ir neįgaliais vaikais, jų artimaisiais. Rengiami mokymai ir neįgalių vaikų artimiesiems.

Projekto veiklos numatytos iki šių metų rugsėjo, o bibliotekos darbuotojos savo veiklą su neįgaliais vaikais ir jų artimaisiais ketina tęsti ir toliau.

Parengta remiantis birzai.lt informacija