Angelės Šimoliūnienės trimačio vaizdo tapybos darbų parodos „Praskleidus uždangą" atidarymas
Angelės Šimoliūnienės trimačio vaizdo tapybos darbų parodos „Praskleidus uždangą
 

Vasario 4 dieną Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešoji biblioteka pakvietė į trimačio vaizdo tapybos darbų parodos „Praskleidus uždangą" atidarymą. Parodos autorė – Angelė Šimoliūnienė – panevėžietė, daugiau nei dvidešimt metų dirbo lietuvių ir literatūros mokytoja, po didelių gyvenimo sukrėtimų nepalūžo, o kibo į mokslus, baigė finansų, režisūros, kinų, indų bei Vakarų medicinos, psichologijos, aromaterapijos, dailės studijas Lietuvos, Latvijos, Rusijos, Prancūzijos, Indijos universitetuose pas garsiausius šių sričių profesorius.

Šiuo metu A. Šimoliūnienė dirba medike, psichologe, meno terapijos specialiste, neuroedukatore. Į Biržus ji atvežė net 30 trimačio vaizdo tapybos darbų. Gausiai susirinkusiems lankytojams į parodos pristatymą autorė pasakojo apie tapymą, ją aplankančias mintis, energiją ir gimstančius trimačius darbus.

A. Šimoliūnienė susitikimo metu sakė: „Mokslo įrodyta, kad dailės terapija gali padėti įveikti net onkologines, kardiologines ligas. Kad žmogus nugyventų ilgą gyvenimą, jis turi nepatirti streso, įtampos, pykčio. Jis turi būti pilnas gėrio ir atjautos.“

Kad ir kaip gyvenime būtų sunku, p. A. Šimoliūnienę visada prie tikslo veda pagalba kitiems. Už švietėjišką veiklą ir pagalbą žmonėms ji apdovanota Ukrainos Šv. Kunigaikštienės Olgos ordinu. Kaip atsakas, kad visas gėris grįžta su kaupu, prieš savaitę atėjusi žinia iš Anglijos – visi trys A. Šimoliūnienės darbai tarptautiniame „Golden Time Talent“ gavo labai aukštus įvertinimus, vienas jų pieštas pirštais.

Paroda bibliotekos I a. salėje veiks iki kovo 4 d. Todėl kviečiame nepraleisti progos pamatyti unikalius tapybos darbus. Beje, per parodos uždarymą visus biržiečius pakviesime į dailės terapijos edukaciją, kurią ves pati darbų autorė A. Šimoliūnienė.