Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės renginiai Biržų rajone
Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės renginiai Biržų rajone
 

Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešoji biblioteka kartu su struktūriniais padaliniais (filialais) jungiasi prie 23-iosios Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės „Kartu įveikiant krizes“ ir kviečia dalyvauti bibliotekų organizuojamose veiklose balandžio 22-balandžio 29 dienomis.

PROGRAMA

Balandžio 22 diena

Viešojoje bibliotekoje

11 val. Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės pradžios paminėjimas, bibliotekos direktorės V. Vorienės sveikinimo žodis.
11.10-11.40 val. Kraštietės, ilgametės logopedės Aldonos Andrianovos mokomojo pobūdžio knygos „Dvibalsiai“ pristatymas. Knyga skirta pradedantiems skaityti ir rašyti, padės geriau suprasti sudėtingus garsų ir raidžių ryšius.
11.40-12.20 val. Bibliotekos teikiamų paslaugų pristatymas (fondai, skaitykla, knygomatai, knygnešystė, edukacijos, literatūrinės kelionės, klubai, VR akiniai ir kt.).
12.20-12.30 val. Interaktyvus skaitytojų žygis „Pažink savo biblioteką“ – kelionė po biblioteką skaitant QR kodus.
11-13 val. „Blusturgis“ – kviečiame mainytis, dovanoti ar parduoti viską, kas susiję su skaitymu – knygos, žurnalai, stalinės lempos, akiniai, vinilinės plokštelės ir pan. Prisidėkime prie tvarumo ir skatinkime skaitymą neišlaidaujant! Norintys atsinešti daiktų, registruokitės tel. +370 694 44208 ar el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Nausėdžių bibliotekoje

15 val. pokalbiai apie veltinį ir Sigitos Varačinskienės parodos ,,Gamtos motyvai vilnoje“ pristatymas.

Balandžio 23-28 dienomis

Viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius kviečia 5-8 klasių mokinius į žaidimo „DRAUGOTEKA“ edukacinius užsiėmimus. Kartu su žaidimo personažais sužinosime kaip ir kur galima ieškoti pagalbos, atsakymų į rūpimus klausimus. Informacija ir registracija tel. 8 450 38014, 8 671 69429.

Viešojoje bibliotekoje interaktyvus skaitytojų žygis „Pažink savo biblioteką“ – kelionė po biblioteką skaitant QR kodus. 

Viešosios bibliotekos II a. skaitykloje spaudinių ekspozicija, atspindinti temą „Kartu įveikiant krizes“.

Viešosios bibliotekos II a. fojė virtuali paroda, pasakojanti Viešosios bibliotekos gyvenimo istoriją nuo pat įsikūrimo – 1930 metų. 

Balandžio 25 d. 17.30 val. Viešojoje bibliotekoje Nijolės Oželytės knygos „Atatrankos“ pristatymas.

Balandžio 26 d. 11.00 val. Meilūnų bibliotekoje bibliotekininkė S. Bieliauskienė apžvelgs naujausias lietuvių autorių knygas.

Balandžio 29 diena

Viešojoje bibliotekoje 

11.00 val.  Edukacinis užsiėmimas „Kai akmuo prabyla“ su skulptoriumi V. Remeika (tinka ir vaikams, ir suaugusiems), Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės uždarymo renginys. 

AKCIJOS IR KITA

  • Geriausių bibliotekų skaitytojų 5-ukai.
  • Padėkite bibliotekai augti – skirkite 1,2% GPM.
  • Ateikite į biblioteką ir gaukite skaitytojo bilietą nemokamai.
  • Padovanokite naują knygą bibliotekai.
  • Aplankykite Knygų namelius.