Nuo kovo 22 d. biblioteka teikia daugiau paslaugų

Skubame pranešti, kad nuo pirmadienio, kovo 22 d., vėl galima lankytis bibliotekoje kaip įprastai:

  • Periodikos ir interneto skaitykloje (prašome mūvėti vienkartines pirštines);
  • ekspozicijose;
  • knygų fonduose (prašome mūvėti vienkartines pirštines).

Nors grįžtame į senas vėžes, tačiau ir toliau didžiausias dėmesys – sveikatai. Privalėsime užtikrinti, o lankytojai laikytis:

  • saugaus 2 metrų atstumo, išskyrus vienos šeimos ir (ar) vieno namų ūkio narius. Paslaugas teiksime užtikrinant ne mažesnį kaip 20 kv. m plotą, tenkantį vienam lankytojui;
  • vienkartinių pirštinių dėvėjimo, rankų dezinfekcijos. Vyresni nei 6 m. amžiaus lankytojai privalo dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones;
  • atvykti ne didesnėmis nei 2 asmenų grupėmis, išskyrus vienos šeimos ir (ar) vieno namų ūkio narius.

 

Biblioteka atitinkamai laikysis Vyriausybės nustatytų saugumo ir viešų patalpų dezinfekcijos reikalavimų.

Knygas ir toliau rekomenduojame užsisakyti internetu, naudojantis bibliotekos katalogu (http://88.119.255.155/index.jsp), telefonu 8 450 38015, 8 671 69387 (Vartotojų aptarnavimo skyrius), 8 450 38014, 8 671 69429 (Vaikų literatūros skyrius) ir vietoje. Rekomenduojame pirmiausia užsisakyti knygas, gauti patvirtinimą, kad jos paruoštos ir tik tada eiti į biblioteką. Spauda į namus neišduodama (išskyrus žurnalus), ją galima skaityti tik bibliotekoje.

Knygos grąžinamos bekontakčiu būdu. Vartotojas knygas palieka tam skirtoje vietoje (įdeda į celofaninį maišą). Grąžintos knygos karantinuojamos 72 val. Delspinigiai nebus skaičiuojami visą karantino laikotarpį ir tris savaites jam pasibaigus.

Dirbame: pirmadieniais – penktadieniais 10-18 val., šeštadieniais 9-16 val., sekmadieniais nedirbame, pirmasis mėnesio penktadienis – švaros diena. Vabalninko miesto ir kaimo struktūriniai padaliniai dirba įprastu jų darbo laiku.

 

Atsižvelgiant į Vyriausybės nurodymus bei oficialias rekomendacijas, aukščiau parašyti reikalavimai ir paslaugų teikimas gali keistis, todėl visa aktuali informacija bus skelbiama bibliotekos interneto svetainėje ir Facebook paskyroje.

Prašome lankytojų bendradarbiauti, vykdyti bibliotekos darbuotojų prašymus, dėvėti apsaugines kaukes ir vienkartines pirštines, naudotis prie įėjimo esančiu dezinfekciniu rankų skysčiu.

Dėkojame už supratingumą ir atsakingumą!