„Senjorų arbatėlė“ svečiavosi Vabalninke
„Senjorų arbatėlė“ svečiavosi Vabalninke
 
„Senjorų arbatėlė“ svečiavosi Vabalninke
 

Vasarą norisi keliauti, atrasti, pažinti. Tad ir šio mėnesio „Senjorų arbatėlės“ renginys buvo išvažiuojamasis – vykome į Vabalninko kraštą.

Ekskursiją po Vabalninką vedė Biržų rajono savivaldybės garbės pilietis, Vabalninko krašto šviesuolis Algirdas Garbauskas. Algirdas už nuopelnus yra apdovanotas pačiu garbingiausiu Vabalninko krašto apdovanojimu – „Lino žiedo“ žymeniu.

Aplankėme Vabalninko krašto muziejų, kuris tiesiog visus sužavėjo, o ypač nauja muziejaus ekspozicija „Vieno namo pasakojime – XX a. Lietuvos istorijos lūžiai“ įrengta rūsyje. Vida Skujienė įtaigiai pasakojo apie Vabalninko žydus, jų gyvenimą ir tragišką lemtį.

Svečiavomės pas auksinių rankų meistrą, tautodailininką Vidą Jatulevičių, P. Galaunės ir Liongino Šepkos premijų laureatą. Autorius pakvietė visus į savo darbų galeriją, aprodė nuostabius drožybos darbus. Visiems labai patiko įspūdingo didžio drožinys „Nuo pragaro iki rojaus“. Jatulevičių sodyba – Paryžiaus gatvėje. Šioje gatvėje stovėjo ir garsaus poeto Jono Strielkūno namai. Keliaudami ja skaitėme J. Strielkūno eiles apie Lietuvą, Vabalninką.

Pasivaikščiojome po Vabalninko parką, išpuoštą nuostabiomis skulptūromis, kuriose įamžinti garsūs Vabalninko krašto žmonės. Vėliau Vabalninko kultūros namų meno vadovė Audronė Stapulionienė pakvietė į kultūros namus, kur specialiai senjorams koncertavo kultūros namų kolektyvas „Saulala“, vadovaujamas meno vadovo Petro Matulio (ansamblis gyvuoja virš 60 metų). Vakaro vedėjas Aloyzas Janulis skaitė J. Strielkūno eiles, pasakojo apie monsinjorą Kazimierą Vasiliauską, kitus garsius vabalninkiečius – meno, istorijos, politikos žmones.

Esame be galo dėkingi už tokį šiltą priėmimą! Senjorai grįžo pilni gražių įspūdžių ir susižavėję Vabalninko krašto žmonėmis – mylinčiais ir puoselėjančiais savo kraštą.