Kratiškių biblioteka kviečia atrasti kraštotyrinius leidinius
Kratiškių biblioteka kviečia atrasti kraštotyrinius leidinius
 

Bibliotekoje labai svarbus kraštotyrinis darbas, ypač šiais metais – minint Archyvų metus. Atkurti praėjusių metų įvykius būtų daug sunkiau, jeigu niekas jų neužrašytų. Retas bibliotekininkas gali prisiminti viską – pirmuosius bibliotekos kūrimosi metus, įvairius bibliotekinio gyvenimo įvykius, renginius, buvusių kolegų darbus.

Kratiškių bibliotekoje yra parengti kraštotyriniai darbai, susiję su Kratiškių kaimo žmonių gyvenimu. Bibliotekos lankytojai gali susipažinti su sukaupta informacija apie įžymius kraštiečius: poetę Ireną Čepulytę-Indrulėnienę; fotografą, literatą Vidmantą Aukštikalnį; tautodailininką, medžio drožėją Antaną Vinciūną; aktorę, režisierę Justiną Jukonytę; tautodailininką Kęstutį Preidžių; elektronikos mokslų daktarą Dalių Baranauską; leksikologą Joną Baroną. Atnaujinti ir papildyti aplankai iš periodikos apie Kratiškių kaimo biblioteką, bendruomenę, istoriją, aplinkinius kaimus ir jų žmones. Nuolat rašomas ir pildomas bibliotekos metraštis.

Šį rudenį minėsime bibliotekos veiklos 70-metį. Labai kviečiame užsukti į biblioteką ir apžiūrėti veikiančią parodą ,,Bibliotekai 70 gyvavimo metų“. Joje daug įdomių renginių nuotraukų, albumų apie tradicijas, papročius ir kt.

Beje, ar žinojote, kad prie bibliotekos yra įsikūręs muziejukas? Ten galima prisiminti, o gal ir pirmą kartą pamatyti, eksponatus – ,,Daiktai iš praeities“, kurie pasakoja apie mūsų senelių gyvenimo būdą praeityje. Taip pat yra išsaugotas ir filmas apie šviesaus atminimo tautodailininką Antaną Vinciūną bei Kratiškių kaimo žmones.

Kviečiame apsilankyti bibliotekoje, susipažinti su bibliotekos sukaupta kraštotyrine medžiaga ir, aišku – pasislėpti nuo saulės kaitros!

Biržų SVB Kratiškių struktūrinio padalinio (filialo) informacija