Biblioteka jungiasi prie disleksijos pažinimo savaitės
Biblioteka jungiasi prie disleksijos pažinimo savaitės
 

Spalio 4–10 dienomis, disleksijos pažinimo bangai #GoREDforDyslexia vėl ritantis per pasaulį,mes sakome: laisvė būti tiems, kurie patiria skaitymo iššūkių. Laikas kalbėti ir šviesti visuomenęapie skaitymo ir rašymo sutrikimą, su kuriuo gyvena daugiau kaip 10 proc. žmonių.

Iniciatyva „Go Red for Dyslexia“ prasidėjo 2015 m. Australijoje ir jau tradiciškai visamepasaulyje rengiama kasmet pirmąją spalio mėnesio savaitę, o Lietuvoje vyksta antrą kartą (pirmojidisleksijos savaitė organizuota 2020 m.). Iniciatyvos tikslas – „nuginkluoti“ raudoną spalvą,išryškinančią klaidas mokykloje, skatinti visuomenę atkreipti dėmesį į skaitymo sunkumųpatiriančius vaikus, domėtis ir priimti teisingus spendimus vaikų lavinimo procese.

Disleksijos pažinimo savaitę Lietuvoje organizuoja Lietuvos aklųjų biblioteka, teikianti pagalbąvisiems, negalintiems skaityti įprastai, privati iniciatyva „Dyslexia centras“ ir Mokymosi ypatumųcentras „Labirintas“. Disleksijos pažinimo savaitę globoja Švedijos Karalystės ambasada Lietuvoje. 

Daug garsių aktorių ar dailininkų turi disleksiją, o taip pat ir verslininkų, architektų, politikų,mokslininkų: fizikas Albert Einstein, komikas Jim Carrey, garsusis tapytojas Leonardo Da Vinci,aktorius Tom Cruise, daininkė Cher, genialusis filmukų kūrėjas Walt Disney, politikai GeorgeWashington ir J. F. Kennedy, britų verslo magnatas Richard Branson.

Bibliotekos Vaikų literatūros skyrius jungiasi prie šios bangos raudonais drabužiais ir raudonais knygų viršeliais. 

#DisleksijosPažinimoSavaitė2021 #GoRedForDyslexia