Susitikome su rašytojais Mariumi Marcinkevičiumi ir Lina Itagaki
Susitikome su rašytojais Mariumi Marcinkevičiumi ir Lina Itagaki
 

Balandžio 15 d. bibliotekoje 4-5 klasių moksleiviai susitiko su rašytojais – Mariumi Marcinkevičiumi ir Lina Itagaki, kurių knygos – „Akmenėlis“ ir „Grybo auksas“ – šiuo metu dalyvauja Metų knygos rinkimuose.

Mokiniams leidiniai buvo pristatyti įdomiomis, neįprastomis formomis. Jie klausėsi įgarsintą M. Marcinkevičiaus ir Ingos Dagilės knygos „Akmenėlis“ tekstą, ekrane matė knygos puslapius. Drauge su M. Marcinkevičiumi diskutavo, kalbėjosi apie knygoje pasakojamą istoriją, kurioje – skaudus žydų likimas ir jų atminimo ženklai.

Komikse „Grybo auksas“ vaizduojamas vieno žymiausių XX a. pirmosios pusės lietuvių skulptorių Vinco Grybo gyvenimas ir kūrybinis kelias. Apie leidinio atsiradimą ir kūrybos procesą pasakojo iliustruotoja, komiksų kūrėja L. Itagaki. Šį komiksą ji kūrė kartu su V. Grybo anūke dailininke Rasa Grybaite. M. Marcinkevičius taip pat talkino kuriant šį leidinį. L. Itagaki mokiniams kalbėjo ir rodė, kaip kuriamos iliustracijos knygoms. Atskleidė, kad šio komikso kūrybos procesas užtruko 1,5 metų, kol pasiekė savo skaitytoją.

Abejos knygos pasakoja skaudžias istorijas. Tačiau jas papasakoti būtina.

Rašytojai mokinius nustebino pristatę dar vieną, jau linksmesnę, M. Marcinkevičiaus ir Vitalijos Maksvytės knygą „Betė ir skraidanti gimtadienio dovana“. Tai istorija apie drąsią mergaitę, nenuleidžiančią nosies ir įveikiančią kylančius sunkumus. M. Marcinkevičius kartu L. Itagaki nuotaikingai skaitė knygos ištrauką, moksleiviams daug smagaus juoko sukėlė L. Igataki rankose pamatytas slieko personažas, kurį įkūnyti padėjo guminukas.

Po knygų pristatymo vyko „Pasiskulptūrinimo dirbtuvės“. Jos ypač įtraukė mokinius, suteikė daug gerų emocijų ir išlaisvino dalyvių kūrybines galias. Mokiniai galėjo iš arčiau pabendrauti su knygų autoriais, užduoti jiems klausimų bei sulaukti patarimų, kaip piešti ir rašyti istoriją.

Balsuoti Metų knygos rinkimuose galite ČIA.