Bibliotekoje – „Sveikatos šaltinių versmė“
Bibliotekoje – „Sveikatos šaltinių versmė“
 

Kovo 1-osios popietę „Senjorų arbatėlės“ klubas, kaip ir prieš metus, skyrė sveikatai. Tokie pokalbiai, kai bunda gamta, pavasarį puikiai tinka. Trečiadienį apie tai kalbėjo Lina Meškauskienė, VšĮ Panevėžio respublikinės ligoninės filialo Likėnų reabilitacijos ligoninės administratorė, o praktiškais patarimais dalijosi ir šio filialo kineziterapeutė Jolita Greviškienė.

L. Meškauskienė trumpai pristatė Likėnų kurorto istoriją, kalbėjo apie garsiuosius mineralinius vandenis ir purvo procedūras, Smardonės šaltinį ir apie žmones, prisidėjusios prie šios vietos klestėjimo. Taip pat papasakojo, kokios šiuo metu Likėnų reabilitacijos ligoninėje teikiamos paslaugos, kas jas gali gauti ir kaip jomis pasinaudoti. Viešnios pasidžiaugė, kad nuo š. m. vasario 1 d. duris atvėrė naujos purvo gydyklų patalpos. L. Meškauskienė papasakojo ir apie projektą „Menas gydo“, kaip efektyvų psichoterapinį gydymo metodą. Taip pat atkreipė dalyvių dėmesį, kad senjorai dažnai būna net aktyvesni savo veikla už jaunus žmones – nuolat kažką veikia, dalyvauja renginiuose ir pan. Jau pamačius dalyviams J. Greviškienę, kai kas sakė: „Jau tikrai Jolita lieps koją nusikelti nuo kojos, jei pamatys kaip sėdim“. Tai kaip sakė, taip ir buvo. Trumpa, bet labai efektyvi kineziterapeutės mankšta – visą kūną pramankštino, o ir juoko netrūko. Po visų teorinių ir praktinių dalių, laukė viktorina, pranešėjos patikrino klausytojų budrumą. Taip pat kvietė paragauti mineralinio vandens „Likėnai“ bei apžiūrėti atvežtus pavyzdžius, koks purvas naudojamas procedūrose.

Vėliau dalyvius pradžiugino „Senjorų arbatėlės“ ansamblio (vad. V. Puodžiūnienė) pasirodymas. Nors ansamblio nariai kuklinasi ir sako, kad dar nespėjo gerai susidainuoti, tačiau žiūrovai juos įvertino puikiai. Smagu, kai klube gimsta vis naujos iniciatyvos.

Renginio vyšnia – Biržų kultūros centro Papilio skyriaus mėgėjų teatro „Vaidintojų atžalynas“ spektaklis „Viruso pasiutpolkė“ (rež. Vita Vorienė).

Nuoširdžiai dėkojame visiems – ir žiūrovams, ir atlikėjams, ir pranešėjams. Buvo labai graži pirmosios pavasario dienos popietė. Nepamirškime tinkamai pasirūpinti savimi ir savo sveikata.