Tautodailininkės Idilijos Dumbrauskienės jubiliejinės parodos pristatyme
Tautodailininkės Idilijos Dumbrauskienės jubiliejinės parodos pristatyme
 

Tautodailininkė Idilija Dumbrauskienė šį pavasarį švenčia gražų jubiliejų. Ta proga trylikta jos autorinė paroda suorganizuota Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešojoje bibliotekoje.

Balandžio 21 dieną vyko šios parodos pristatymas. O kaip gi kitaip – juk Idilija net septynioliką metų dirbo bibliotekos dailininke. Tai ji sukūrė mūsų bibliotekos logotipą, nutapė pirmąją vėliavą, tai jos ranka buvo piešiami skelbimai, kvietimai, sveikinimai, apipavidalinami ne tik viešosios, bet ir kaimo filialų fondai. Tuo metu, kol dar nebuvo kompiuterių, dailininkės pagalba buvo pirmo būtinumo. Bibliotekininkai ją prisimena kaip ypatingai taktišką, švelnų, grožį jaučiantį žmogų.

I. Dumbrauskienė parodose pradėjo dalyvauti dar 1970 metais. 1981 metais tapo Lietuvos tautodailininkų sąjungos nare ir jau po metų surengė pirmąją autorinę parodą. Tautodailininkės mėgstamiausias tapybos žanras – peizažai, kuriuose yra nemažai biržietiškų motyvų. Labai puošnūs jos natiurmortai. Idilijos tapybos darbai yra giriami už brandą, erdvės pojūtį.

Parodos autorė renginio dalyvius kvietė svajoti, nes, pasak jos, svajojant atsiskleidžia žmogaus kūrybiškumas ir įvairiomis formomis gimsta daugybė gražių dalykų, kurie puošia mūsų pasaulį.

Biržiečius ir miesto svečius kviečiame aplankyti I. Dumbrauskienės jubiliejinę tapybos darbų parodą, kurį bibliotekoje veiks iki gegužės 20 dienos, o vėliau virs virtualia paroda.

Renginio organizatorė – bibliotekininkė Liuda Prunskienė.