Saugesnio interneto savaitė

Vasario 8-13 dienomis vyks daugelyje pasaulio šalių minima iniciatyva – Saugesnio interneto savaitė. Kviečiame dalyvauti šviečiamosiose saugesnio interneto veiklose!

Nacionalinė saugesnio interneto viktorina
Vasario 8–12 dienomis kviečiame į nacionalinę viktoriną. Viktorina skirta 4-6 klasių moksleiviams: 4 klausimų turai, 10 komandų laimėtojų.
Viktorinos taisyklės ir registracija ČIA
Dalyvaukite ir laimėkite puikiausių prizų!

Edukacinės pamokėlės
Saugesnio interneto savaitės metu kviečiame stebėti edukacines pamokėles, kuriose Draugiško interneto meškiukas bendraus tiek su vaikais, tiek su ekspertais apie tai, kaip internete būti saugesniems.
Pamokėlės orientuotos į 4-6 klasių moksleivius, kiekvienos pamokėlės trukmė – iki 30 min.

Vasario 8 d. – Internetiniai žaidimai
Edukacinės pamokėlės metu pasiaiškinsime, kodėl internetiniai žaidimai taip įtraukia bei kaip juose žaisti saugiai. O taip pat, kaip suprasti, ar nesi priklausomas nuo internetinių žaidimų?

Vasario 9 d. – Asmeninė informacija internete
Internete bendraujame, dalijamės savo mintimis, informacija ir nuotraukomis. O kaip atsirinkti, ką internete galima viešinti, o ką geriau pasilikti tik sau ir artimiesiems?

Vasario 10 d. – Žalingas turinys internete
Naršydami internete susiduriame su visokiausiu turiniu. Edukacinės pamokėlės metu pasiaiškinsime, kas yra žalingas turinys ir ką reikėtų daryti su juo susidūrus?

Vasario 11 d. – Internetiniai draugai
Kiek draugų turime žaidimuose, socialiniuose tinkluose ar susirašinėjimo programėlėse, ar visus juos pažįstame? Edukacinės pamokėlės metu pakalbėsime apie bendravimą su internetiniais draugais bei apie elektronines patyčias.

Vasario 12 d. – Pasikartokime!
Paskutiniosios pamokėlės metu dar kartą pasikartosime Saugesnio interneto savaitės metu išmoktas saugesnio elgesio internete taisykles

Išmani biblioteka – erdvė kurti ir augti
2021 vasario 9 d. 13 val.
Renginys bibliotekininkams Internete

Biblioteka tai – atvira žinioms ir idėjoms erdvė, bendruomenės kūrimosi ir traukos centras, kuri reikšmingai prisideda prie projekto „Prisijungusi Lietuva” misijos įgyvendinimo – informacinės visuomenės kūrimo.

Saugesnio interneto savaitės iniciatyva rengiamas virtualus edukacinis renginys „Išmani biblioteka – erdvė kurti ir augti” Lietuvos viešųjų ir mokyklų bibliotekų darbuotojams. Vasario 9 d. 13 – 16 val. renginys sukvies ekspertus ir Jums gerai pažįstamus veidus, kurie pasakos apie technologijų naujoves, saugų jų naudojimąsi, 5G ryšio proveržį. Atkreipsime Jūsų dėmesį į virtualių socialinių erdvių pranašumus ir pavojus bei pakviesime atsisukti į save, į savo emocinę sveikatą, jos atpažinimą ir stiprinimą. Dar pasidalinsime patirtimi ir įžvalgomis apie teminių akcijų įgyvendinimo subtilybes. O svarbiausia – viskas nuotaikingai ir su lašeliu muzikos bei magijos.

Visi užsiregistravę dalyviai gaus pažymėjimus!

Daugiau informacijos ČIA