Bibliotekos vasaros stovykloje – „Nuotykiautojai. Nuotykių kodas: B.I.R.Ž.A.I." .

Bendraudami – Ieškosime – Radvilų – Žemę – Atrasime – Iš naujo. Tai raktiniai žodžiai, atskleidžiantys šių metų bibliotekos vasaros stovyklos esmę ir iš jų pirmųjų raidžių sudarantys žodį – BIRŽAI. Įvairių edukacinių, kultūrinių ir pažintinių veiklų metu stovyklos dalyviai tapo tikrais tyrinėtojais ir sužinojo kokios paslaptys, įdomybės ir istorijos slypi Biržų mieste.

Biržų krašto muziejuje „Sėla“ susipažino su ekspozicija „Biržai ir Radvilos“, dalyvavo edukacijoje „Tvirtovės arsenalas-kunigaikščių Radvilų pasididžiavimas“. 

Gido Daliaus Mikelionio smagaus, šmaikštaus ir įdomaus pasakojimo lydimi stovyklautojai leidosi į kelionę po miestą.

Apie miesto vandens telkinius ir kuo ypatingas Biržų vanduo pasakojo Regioninio parko darbuotoja Inga Maskoliūnienė.

Trakų Vokės dvaro sodybos edukatorė Daiva Tuinylienė supažindino su heraldikos pagrindais, apžvelgė įdomiausius garsiausių Lietuvos giminių (Radvilos, Sapiegos, Tiškevičiai ir kt.) herbus ir įkvėpė susikurti savus.

Stovykloje svečiavosi knygų iliustratorė Inga Dagilė. Vaikai ne tik supažindino su knygos „Lietuvos valdovai pasakoja vaikams“ kūrimo procesu, bet ir dalyvavo interaktyviame protmūšyje, sužinojo apie pagrindinius valdovo simbolius, susikūrė savo valdovą.

Informacija apie sparnuočius sužavėjo lektorius, ornitologas Gediminas Petkus. Ar žinojote, kad tie gandrai, kurie būriuojasi laukuose, yra taip vadinami  – paaugliai, be rūpesčių leidžia laiką ir tik po 3 metų kuria šeimas? Vėliau stovyklautojai leidosi į trumpą žygį, kurio metu stebėjo paukščius, gyvenančius šalia mūsų.

Kartu su mūsų bibliotekos IT specialistu Agnu Dagiu išmaniųjų technologijų pagalba išradingai sukūrė virtualų Biržų miesto maketą „Praeitis. Dabartis. Ateitis“.

Kūrybinių dirbtuvių ir edukacijų metu dalyviai prisiminė krašto folklorą (edukacija „Par Biržų miestų“), įamžino supančios gamtos objektus naudojant cianotipiją (procesas, kai ant akvarelinio įjautrinto šviesai popieriaus, dėliojant piešinį iš gyvų ar džiovintų augalų, smulkių daiktų gaunamas įvairaus tamsumo mėlynas atspaudas). Mokėsi molio lipdymo ir grotažo kūrimo subtilybių (grotažo technika atliktame piešinyje dominuoja juodas fonas, baltos ar spalvotos linijos, štrichai).

Bibliotekininkė Agnė Drevinskaitė sukūrė oriantacinį-edukacinį žaidimą „KurKadaKas“, kurio užduotys pareikalavo išmonės, fotografavimo įgūdžių, matematinės išminties, pagilino istorines žinias, o lengvą nuovargį užgoždavo ledų saldumas ir fontanų dulksna.

Visos stovyklos metu dalyviai pildė stovyklautojo dienoraštį. Dar laukia dvi pamainos (iš viso – trys), stovykloje talkina septynios savanorės. Šią liepą bibliotekoje stovyklaus net 60 vaikų (7-11 amžiaus).

*Stovykla iš dalies finansuojama Biržų rajono savivaldybės.

Bibliotekos vasaros stovykloje – „Nuotykiautojai. Nuotykių kodas: B.I.R.Ž.A.I.
 
Bibliotekos vasaros stovykloje – „Nuotykiautojai. Nuotykių kodas: B.I.R.Ž.A.I.