Rudenį pasitikti kviečia Knygos pristatymo konkursas
Rudenį pasitikti kviečia Knygos pristatymo konkursas
 

Mėgsti skaityti knygas? O gal nori išbandyti save vaidyboje, režisūroje, scenarijų rašyme, vaizdo klipų filmavime ir montavime? Knygos pristatymo konkursas kviečia visus neabejingus skaitymui, knygai ir kūrybai išbandyti savo jėgas ir varžytis dėl išskirtinio prizo – asmeninės bibliotekos! Iki lapkričio 20 dienos perskaityk knygą, pristatyk vaizdo įrašo formatu ir atsiųsk pristatymą organizatoriams. Dalyvauti gali visi – dalyvių amžius neribojamas! Trys pirmų vietų nugalėtojai bus paskelbti prieš pat gražiausias metų šventes – gruodžio 20 d.

Nuo Šiaulių iki visos Lietuvos: konkursas plečia savo auditoriją

Knygos pristatymo konkursas startavo Šiaulių mieste, tačiau augant jo populiarumui, nuspręsta jį organizuoti visos Lietuvos mastu. Kaip teigia vienas iš konkurso organizatorių Tomas Pauliuščenka, nors per konkurso gyvavimo metus jis keitėsi, evoliucionavo, bet „koncepcija per daug nesikeitė – pavieniai dalyviai arba komandos turi išsirinkti mėgstamą kūrinį ir jį pristatyti pasirinktu formatu. Pasirodymą vertina kompetentinga komisija pagal keletą kriterijų – pasirinktą literatūrą, komunikaciją su publika, vaidybą. Konkursas prieš keletą metų pakeitė savo formatą ir tapo nuotolinis, taip pat neberibojamas ir dalyvių amžius. Šie pokyčiai atvėrė kelius platesnei auditorijai ir kūrybos galimybėms“, – teigė Tomas Pauliuščenka.

Dalyvauti kviečiami visi norintys

Knygos pristatymo konkurse, kuriame apjungiamos tokios sritys, kaip literatūra, scenos menai ir medijos, dalyvauti gali ne tik pavieniai asmenys, bet ir komandos, šeimos, klasės draugai. Konkurso sąlygose numatoma, kad grupės turi būti sudarytos iš ne daugiau kaip penkių narių, o vaizdo filmukas trukti ne ilgiau kaip penkias minutes. Dalyviams suteikiama visiška laisvė pasirinkti knygos pristatymo formą, tai gali būti – animacija, piešinių montažas, tekstų skaitymas, mini spektaklis, monologas, dialogas ar reklaminis klipas.

Pagrindinis prizas – staigmena

Kaip ir kasmet, gruodžio mėnesio pabaigoje, trys aukščiausiais balais komisijos įvertinti vaizdo filmukų dalyviai bus apdovanoti pagrindiniais prizais. „Šiais metais pagrindiniai prizai – ypatingi. Keletą metų iš eilės prizas įprastai būdavo koks nors daiktas, knygų ar žaidimų rinkiniai. Tačiau visada norėjosi tokio prizo, kuris atitiktų konkurso temą, tiktų bet kurio amžiaus dalyviui ir būtų lengvai padalijamas komandai. Ne paslaptis, kad konkurse dalyvauja daug skaityti mėgstančių ar save kaip skaitytoją dar tik atrandančių žmonių. Todėl sugalvojome konkurso nugalėtojams įteikti po nedidelę asmeninę biblioteką, kurios knygos ir įvairios smulkmenėlės atitiktų savininko pomėgius ir norus. Kad būtų įdomiau – ši asmeninė biblioteka atkeliaus ne visa iš karto. Pusę metų kas mėnesį laimėtojai paštu gaus staigmenas – jiems asmeniškai surinktas dovanas, kurias sudarys knygų ir staigmenėlių komplektai”, – apie prizo išskirtinumą kalbėjo konkurso koordinatorė Urtė Šulskienė.

Dalyvių laukia ir įvairūs kiti siurprizai bei papildomos nominacijos. Specialią nominaciją – elektroninių knygų prenumeratą metams, įsteigs ir konkurso draugas „Antanukas.lt“. Atskiras prizas lauks ir vieno aktyviausio mokytojo ar bibliotekininko, kuris paskatins ir padės konkurse sudalyvauti didžiausią skaičių dalyvių. Viso konkurso laikotarpiu Knygos pristatymo konkurso „Facebook“ (https://www.facebook.com/KPKonkursas/) paskyros sekėjai taip pat galės dalyvauti papildomuose konkursuose ir laimėti šaunius prizus. „Iš dalyvių, ypač prizininkų, dažnai išgirstame, kad dalyvavimas konkurse jiems buvo įsimintina patirtis, padėjusi ne tik atsiskleisti naujiems gabumams, bet ir pažvelgti į literatūrą kitu žvilgsniu. Mat norėdami parengti gerą pristatymą dalyviai turi įsigilinti į pasirinktą knygą, paieškoti, kuo ji galėtų būti ypatinga ne tik jiems patiems, bet ir kitiems skaitytojams. Tikimės, kad šiemet mūsų konkursas pritrauks dar daugiau mėgstančių skaityti, norinčių save išbandyti žmonių“, – viliasi konkurso organizatoriai.

Su konkurso nuostatais susipažinkite ČIA.

Konkurso dalyvio anketa ČIA

Konkursą organizuoja – Apskričių viešųjų bibliotekų asociacija
Konkurso partnerė – Savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacija
Pagrindinis informacinis partneris – Lietuvos radijas ir televizija
Rėmėjai: „Regionų naujienos“, „Antanukas.lt“, internetinis knygynas „Patogupirkti.lt“, leidybos namai „Terra Publica“, leidykla „Vaga“, leidykla „Gelmės“, leidybos įmonė „Svajonių knygos“, „Urtės tekstilė“, „Gera dovana“, „Syvas.lt“.

Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

Konkurso organizatorių informacija