Gastronominė popietė Biržų senojo pašto vidiniame kiemelyje

Rugsėjo 12 dieną, šeštadienį, biržiečius ir miesto svečius kvietėme atrasti naują bendravimo erdvę – Biržų senojo pašto vidinį kiemelį – ir kartu pasinerti į gastronomine popietę su istorikais Anželika ir Rimvydu Laužikais.

Susirinkę kalbėjomės apie Lietuvos gastronomiją, aptarėme Liudvikos Didžiulienės-Žmonos parašytą pirmąją lietuvišką gastronomijos knygą „Lietuvos gaspadinė, arba pamokinimai, kaip prigulinčiai suvartoti Dievo dovanas“, kuri vėliau buvo papildyta A. ir R. Laužikų komentarais. Kalbant apie Liudviką Didžiulienę, reikėtų pasakyti, kad ji buvo ne tik puiki namų šeimininkė ir mama, bet ir aktyvi visuomenininkė. Taip pat virėme ir degustavome RADVILŲ troškinį! 

Nauja renginių erdvė neabejotinai pasiteisino, jaukiai ir šiltai praleidome popietę, buvo gera girdėti, kad žiūrovai norėtų ir daugiau tokių renginių. Dėkojame visiems dalyvavusiems! 
P.S. renginio metu sužinojome, kad gera gaspadinė ne ta, kuri skaniai gamina, o ta, kuri gamindama sunaudoja visus produktus ir nieko neišmeta.

Gastronominė popietė Biržų senojo pašto vidiniame kiemelyje
 
Gastronominė popietė Biržų senojo pašto vidiniame kiemelyje
 
Gastronominė popietė Biržų senojo pašto vidiniame kiemelyje
 
Gastronominė popietė Biržų senojo pašto vidiniame kiemelyje
 
Gastronominė popietė Biržų senojo pašto vidiniame kiemelyje