Pasitinkant artėjančią Žolinės šventę
Pasitinkant artėjančią Žolinės šventę
 

Rugpjūčio 8 dieną Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešosios bibliotekos Kvetkų struktūriniame padalinyje (filiale) vyko edukacinis renginys „Paukščiai iš šieno“, skirtas vasaros derliaus šventei – Žolinei, kuri, Lietuvoje įvedus krikščionybę, sutapatinta su Švč. M. Marijos Dangun ėmimo diena, švenčiama rugpjūčio 15-ąją.

Šventinį pasibuvimą, kuriame dalyvavo Kvetkų ir Skrebiškių kaimų bibliotekų lankytojai, skaitytojai ir svečiai – jų atžalos, atvykusios iš didmiesčių, vedė kolegos, Viešosios bibliotekos padalinių darbuotojai – vyresn. bibliotekininkas Evaldas Timukas ir bibliotekininkė Jolanta Timukaitė.

Edukacinio renginio metu bibliotekininkė Jolanta dalyvius supažindino su Žolinės šventės tradicijomis, reikšme ir papročiais, o kolega vyresn. bibliotekininkas Evaldas visus susirinkusius mokė floristikos subtilybių – pasigaminti paukštį – pavasario ir vasaros – gyvybės – simbolį iš naujo derliaus šieno.

Šio renginio dalyviai gražioje bendrystėje taip pat turėjo galimybę pasigrožėti vyresn. bibliotekininko Evaldo kurtomis dekoracijomis, pasivaišinti obuoliais ir kriaušėmis.

Danutė KUČINSKIENĖ,
Biržų rajono savivaldybės Jurgio Bielinio viešosios bibliotekos
Kvetkų ir Skrebiškių struktūrinių padalinių (filialų) bibliotekininkė